Mesweg 25, Eys

Algemene Informatie:

  • Woonoppervlakte: 115m2
  • Perceeloppervlakte: 675m2
  • Inhoud: 400 m3
  • Bouwjaar: 1953
  • Huis Type: Halfvrijstaande woning
  • Aanbod: Koop
  • Vraagprijs: 225.000 k.k.

Adresgegevens

  • Straat: Mesweg 25
  • Postcode: 6287 BG
  • Plaats: Eys

Omschrijving

In het mooie heuvelland ligt deze ruime twee-onder-een-kap woning met een geweldige, diepe tuin.

* 3 / 4 slaapkamers. De vierde slaapkamer (op de begane grond) is ook te gebruiken als
praktijkruimte, hobbyruimte of kantoorruimte.
* hele diepe tuin, deels oplopend, met prachtig uitzicht over Eys.
* 2 badkamers.
* ruime woonkamer met aanbouw
* vlakbij Heerlen
* In Eys zelf kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen
* gelegen in het mooie heuvelland.

In de kelder bevinden zich twee ruimtes, waarvan het eerste deel provisiekelder. In het tweede deel bevindt zich de CV-ketel (combiketel / huur)
De entree van de woning geeft toegang tot de L-vormige hal met de originele tegelvloer. Vanuit de hal kan de kelder bereikt worden, het toilet en de woonkamer. In de hal bevindt zich tevens de meterkast. Tevens is van hieruit het trappenhuis bereikbaar met een houten trap naar de eerste verdieping.

De woonkamer (7.85 x 3.38 ) heeft een houten vloer en een groot raam aan de voorzijde met dubbel glas en kunststof kozijnen. Vanuit de woonkamer is een doorgang naar de keuken en naar de aanbouw/serre. Dit deel van de aanbouw, over de hele breedte van het pand, is 5.45 m breed en heeft een diepte van 2.90 m. Dit zorgt voor een flinke vergroting van de woonkamer. Het schuin-aflopend pannendak is voorzien van lichtkoepels en in dit deel van de aanbouw is een airco aanwezig. Een schuifpui (hardhout|dubbel glas) geeft toegang tot de tuin.

De keuken 3.10 x 2.00 m heeft een 4-pits gas kooktoestel (Siemens), afzuigkap, combi-magnetron, koelkast en vaatwasser (Siemens). De keuken is van 2000, maar de apparatuur is sinds die tijd deels vervangen.

Aanbouw
Vanuit de woonkamer is toegang tot nóg een aanbouw. Ook dit deel van de woning heeft een hoog, schuinaflopend pannendak. In dit deel van de aanbouw bevindt zich een bijkeuken, een badkamer én een extra kamer. De mooie badkamer in dit deel van de woning is 3.50 x 1.85 m en heeft een toilet, doucheruimte, bad en wastafel. De badkamer is geheel betegeld. In de bijkeuken (3.00 x 2.90 m) zijn de witgoedaansluitingen. Deze bijkeuken is voorzien van een tegelvloer. Deze kamer in deze aanbouw( 4.50 x 3.40 m) kan worden gebruikt als slaapkamer maar kan ook worden ingericht als praktijkruimte/ kantoorruimte of hobbyruimte. Deze ruimte heeft een airco en is voorzien van een laminaatvloer. Vanuit deze kamer is toegang tot de tuin.

De tuin is echt een geweldige toevoeging aan deze woning. Het eerste deel is terras, waar het heerlijk vertoeven is. De tuin gaat over in een langzaam oplopende tuin, voorzien van veel groen. In het midden van de tuin staat nog een tuinhuis. Het bovenste deel van de tuin geeft een geweldig uitzicht over Eys. Omdat de tuin op het zuiden ligt is de zon hier overal terug te vinden.

1ste verdieping:
De overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers en een badkamer. De eerste slaapkamer van 4.35 x 3.35 m, geeft een mooi uitzicht op de tuin.

Aan de achterzijde bevindt zich tevens de tweede slaapkamer van 3.10 x 2.00 m. De derde slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is 3.50 m x 3.00 m.
Deze hele verdieping heeft de originele planken vloeren. De originele houten deuren zijn eveneens bewaard gebleven. Alleen de slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een vinylvloer. Alle ruimtes zijn in 2009 voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas.

De badkamer is recentelijk vernieuwd en is voorzien van een wastafel, douche en een zwevend toilet . De badkamer is geheel betegeld en voorzien van inbouwspots.

zolder:
De ruime bergzolder is bereikbaar met een vlizotrap. Onbekend is precies wanneer, maar het dakbeschot is na de bouw nog vervangen en voorzien van betonpannen.