Taxaties door Rogier Leenaers Makelaardij

Het op juiste waarde schatten van een woning is een kwestie van kennis van de markt en de marktontwikkelingen en op de hoogte zijn van plaatselijke en regionale omstandigheden. 

Wilt u weten wat de waarde van uw woning is voor de verkoop van uw woning dan is een waardebepaling voldoende. Een waardebepaling heeft geen offciële status, maar geeft heel duidelijk een waarde weer, waarvan wij denken dat de woning verkocht kan worden: een reële richtlijn voor de vraagprijs of marktwaarde. Deze waardebepaling is gratis en wordt gekoppeld aan een persoonlijk verkoopplan met betrekking tot de woning.

Een taxatie heeft wel een officële status. Hierbij gaat het om een onafhankelijke taxatierapport gemaakt door een onafhankelijke taxateur. Een taxatierapport wordt gevraagd door geldverstrekkers voor de financiering van een woning, maar wordt ook gevraagd bij de aanvraag van Nationale HypotheekGarantie. Daarnaast kan het wenselijk zijn bij de aankoop- of verkoopbeslissing. Ook bij het oversluiten van een hypotheek of in verband met een scheiding wordt een taxatie gevraagd.

Wij werken samen met taxateurs die officieel gereigistreerd staan bij het NRVT en dus ook NWWI gevalideerde taxaties kunnen verrichten.  

Taxatie nodig? Neem contact met ons op!