Beschrijving

Deze halfvrijstaande karakteristieke woning is de helft van een dubbelblok, waarbij de frontgevel een symmetrische indeling heeft. Deze woningen zijn van belang als onderdeel van de nog bestaande historische structuur van dit deel van de Molenberg, zoals door Jan Stuyt in 1913 ontworpen. Ze getuigen ook van de specifieke bouwstijl in het oeuvre van Jan Stuyt. Deze woning is niet alleen van buiten een prachtige woning, maar is ook van binnen een plaatje. 

* karakteristieke kenmerken zoals hoge plafonds, paneeldeuren, originele trappartij;
* royale benedenverdieping (70 m²) mede door aanbouw aan de achterzijde; 
* 3 royale slaapkamers op de eerste verdieping;
* luxe badkamer; 
* vaste trap naar de tweede verdieping met ruime vierde slaapkamer en veel bergruimte in de inbouwkasten die zijn voorzien;
* ruime oprit met berging / compacte garage;
* geliefde locatie;
* op korte afstand van centrum van Heerlen met al haar voorzieningen;
* dichtbij winkels, scholen, uitvalswegen en OV.

Indeling

Via de voortuin en de originele, karakteristieke voordeur komen we in de entree. Hier komen we eerst in de vestibule met hierin de meterkast. 
Gaan we door de klapdeur, dan zien we gelijk de mooie trappartij als opgang naar de eerste verdieping. In de hal is een deur naar de toiletruimte, de kelderruimten,  de woonkamer en naar de keuken. 

De woonkamer heeft een sfeervolle erker aan de voorzijde met de originele roedeverdeling. Op de vloer zien we eikenhouten en er staat een houtkachel voor extra sfeer en warmte. De totale lengte van de woonkamer is ca. 11 meter. Aan de achterzijde van de woning is in 2004 de aanbouw volledig opnieuw opgebouwd. Dit in de originele stijl van de woning, ook hier met behoudt van de roedeverdeling in de raampartij. 
De woonkamer loopt aan de achterzijde over in de keuken. Deze royale keuken (ruim 12 m²), is luxe en tijdloos. De kasten zijn in hoogglans wit en het werkblad is van graniet. De navolgende apparatuur is voorzien:  inductie kookplaten en afzuiginstallatie, een magnetron en een combi-oven, een koelkast en een vrieskast en een vaatwasser. Verder heeft de keuken veel bergruimte. De keuken heeft aan een kant een werkblad en aan de andere zijde een kastenwand met bergkasten en apparatuur. De keuken is voorzien van een mooie tegelvloer voorzien van vloerverwarming. 
De totale oppervlakte van de woonkamer en keuken bedraagt ca. 59 m².
Aan de achterzijde geven openslaande deuren toegang tot de tuin. Vanuit de keuken is ook een deur naar de tuin. 

Vanuit de hal is de geheel betegelde toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje bereikbaar. Vanuit de hal is tevens een deur naar de kelderruimtes.

Eerste verdieping

Via de prachtige trappartij komen we op de overloop van de eerste verdieping. Hier vinden we drie slaapkamers en de badkamer. De eerste slaapkamer ligt aan de straatzijde. Deze ruimte is 4.07 x 3.79 m,  Wanden en plafonds zijn glad, en we zien hier een laminaatvloer.
Aan de achterzijde is de tweede slaapkamer (4.12 x 3.79 m) met dezelfde afwerking. Deze kamer heeft een grote raam aan de tuinkant met openslaande deuren naar het balkon (ca. 8 m²) . Aan de achterzijde van de woning vinden we nog een derde kamer, 2.92 x 2.44 m. 

Aan de voorzijde van de woning is de badkamer. Deze is voorzien van een inloopdouche,  wastafel en een zwevend toilet. Deze ruimte is 2.43 x 2.25 m en deels betegeld.  De ramen zorgen voor voldoende daglicht en ventilatie. De badkamer is voorzien van vloerverwarming.

Tweede verdieping

Ook weer een prachtige trap leidt naar de tweede verdieping met een royale vierde slaapkamer. Deze verdieping is zeer netjes afgewerkt. Het dak is geïsoleerd. De spanten zijn zichtbaar en aan de achterzijde is een dakkapel. Aan de voorzijde is een dakraam. De ruimte is verder afgewerkt met meerdere inbouwkasten voor de benodigde opbergruimte. De vloer is afgewerkt met hout.

Overige verdiepingen

Onder de woning is een souterrain met daarin 3 kelderruimtes van respectievelijk 14.5, 9 en 3 m².  De eerste ruimte voorziet de aansluitingen van de wasmachine en droger. De tweede ruimte heeft veel bergruimte en de kleinste ruimte fungeert momenteel als wijnkelder met bijbehorende afzuiginstallatie.

Balkon

Aan de achterzijde van de woning is een ruim balkon, bereikbaar vanaf de slaapkamer aan de tuinzijde. Dit balkon is via openslaande deuren toegankelijk.

Tuin

De woning staat op een ruime perceel van 512 m². De achtertuin, maar liefst 25 meter diep en is op het breedste stuk 13 meter breed.  Veel ruimte, een ruim terras, veel privacy en vooral veel zon heeft deze tuin op het Zuidwesten. 

Naast de woning is een royale oprit met ruimte voor minimaal 2 auto's. Hier zien we tevens een berging/garage met openslaande houten deuren.

Bijzonderheden

* de woning is in 2004 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Ook de aanbouw is volledig opnieuw opgebouwd in 2004, geheel in de stijl van de woning;
* het dak is volledig vernieuwd en voorzien van isolatie in 2004;
* de woning is perfect onderhouden met gebruik van goede materialen;
* de kozijnen zijn in 2017 aan de buitenzijde volledig geschilderd.

Kenmerken