Beschrijving

Vlakbij hartje centrum Heerlen ligt deze ruime, instap-klare stadswoning met 4 slaapkamers en stadstuin;

* volledig gerenoveerde woning uit 1900 met veel ruimte:
* aanbouw aan de woonkamer met hierin de luxe, royale leefkeuken;
* open keuken met kookeiland en apparatuur;
* Vlakbij het centrum, op loopafstand van supermarkt en overige voorzieningen;
* Fijne, onderhoudsvriendelijke tuin;
* 3 slaapkamers op de eerste verdieping;
* vaste trap naar de tweede verdieping met royale slaapkamer;
* gunstige ligging t.o.v. uitvalswegen, scholen en voorzieningen.

Indeling

Bij het binnengaan van de woning zien we gelijk de leistenen vloer en de originele trappartij. De hal biedt toegang tot de woonkamer, de trapopgang en als we nog verder lopen naar de kelder. Hier vinden we tevens de meterkast met schakelmateriaal. Via een glazen deur komen we in de woonkamer. Deze  is sfeervol en heeft eveneens een mooie leistenen vloertegels. plafonds zijn glad en voorzien van inbouwspots.
De woonkamer heeft een royale aanbouw met leefkeuken. Totale oppervlakte van woonkamer met leefkeuken is maar liefst 56 m². Vanuit de aanbouw geven openslaande deuren toegang tot de tuin. 

In de leefkeuken zien we aan een muur een kastenwand. Hierin is veel bergruimte maar is tevens een oven, een koelkast en een koffie-automaat terug te vinden. Het kookeiland is voorzien van een mooi houten werkblad, heeft een 5-pits gas-kooktoestel en een vaatwasser. Ook hier vinden we weer veel bergruimte. 

Vanuit de keuken is toegang tot de bijkeuken, met hierin de witgoedaansluitingen en de toegang tot de toiletruimte. In deze ruimte vinden we verder de CV-ketel (eigendom, 2017). De toiletruimte is voorzien van zwevend toilet. Vanuit de bijkeuken is een deur naar de tuin. 

Vanuit de aanbouw is tevens een deur naar de binnenberging, die overloopt in de buitenberging naar de straatzijde. Hier is veel opbergruimte en plaats voor bijvoorbeeld fietsen.

Eerste verdieping

Via de mooie trap komen we op de overloop van de eerste verdieping. Hier vinden we drie slaapkamers. Deze hele verdieping is met uitzondering van de badkamer voorzien van een laminaatvloer. Overal zien we de originele paneeldeuren.

Twee van de slaapkamers liggen aan de straatzijde. Met 16 en 10 m² zijn dit ruime slaapkamers. De derde slaapkamer ligt aan de tuinzijde van de woning en is momenteel in gebruik als inloopkast. Deze kamer is ruim 7 m². Ook de luxe badkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Deze is betegeld, heeft een wastafelmeubel met dubbele wastafel, inloopdouche en een zwevend toilet. In het plafond zijn inbouwspots verwerkt.

Tweede verdieping

Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping. Deze ruimte met mooie spanten (hoogste punt 3.30 m!), heeft een geïsoleerd dak en hier zijn dakramen aan de voorzijde van de woning. Hier is de royale vierde slaapkamer van ruim 30 m² met een mooie laminaatvloer. Deze ruimte is voorzien van airco.

Overige verdiepingen

De kelderruimte is bereikbaar vanuit de hal en is 3.87 x 3.45 m groot. Deze heeft een goede hoogte, prima geschikt als bergruimte. Deze ruimte is bekleed met geluidswerend materiaal, dus geschikt voor mensen met een muzikale hobby.

Tuin

De tuin is ca. 6.5 meter breed en heeft een diepte van ca. 11 meter. De ruimte is betegeld en daardoor onderhoudsvriendelijk. Er is een poortje als achterom, maar er is geen recht van overpad op het achterliggende terrein. Er is wel een buitenberging vanaf de straatzijde bereikbaar voor fietsen bijvoorbeeld.

Bijzonderheden

* de woning is goed onderhouden;
* de woning heeft deels houten kozijnen, deels kunststof kozijnen, allen voorzien van dubbel glas;
* de hele woning is voorzien van rolluiken (behalve de badkamer), deels nieuw geplaatst in 2018;
* CV ketel is eigendom uit 2017;
* het dak van de aanbouw is in 2017 vernieuwd.

Kenmerken