Beschrijving

Typische jaren-30 woning met authentieke elementen en stijlvol aangepast aan de moderne tijd. Ruimte ín en buiten de woning door de ruime tuin. En dat allemaal vlakbij het centrum van Heerlen;

* Goede ligging in een geliefde buurt;
* ruime tussenwoning;
*  Typische jaren-30 elementen: glas-in-lood, karakteristieke trappartij, paneeldeuren en hoge plafonds;
* Uitbouw aan de woonkamer (serre) met openslaande deuren naar de tuin;
* Strakke, keuken met apparatuur; 
* 3 slaapkamers op de eerste verdieping;
* 2 slaapkamers op de tweede verdieping;
* Badkamer in met bad, douche, wastafel en separaat toilet.;
* mooie, sfeervolle tuin met achterom en buitenberging.

Indeling

Bij binnenkomst in de woning valt gelijk de mooie, ronde voordeur op met aan beide zijden glas-in-lood. in de gang zien we dan de mooie trappartij met balustrade. Vanuit de hal is toegang tot de woonkamer, rechtdoor komen we in de keuken met aansluitend de bijkeuken. Daarnaast is vanuit de hal een deur naar de toiletruimte en de kelder. De woonkamer heeft een mooie houten vloer. Aan de voorzijde is een erker met vrij uitzicht. Aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar de serre met ook van daaruit weer openslaande deuren naar de tuin.  In de woonkamer is verder een gezellige houtkachel. 

De hal heeft een tegelvloer, die ook terug te vinden is in de keuken. De keuken aan beide kanten werkblad en is voorzien van de volgende apparatuur: 5-pits gas kooktoestel met afzuiginstallatie,  koelkast, vaatwasser en heteluchtoven. 
Achter de keuken is een bijkeuken met nog een aanrechtblad. Hier zijn tevens de aansluitingen voor de wasmachine. 
In deze ruimte liggen nog de originele tegels. Vanuit de bijkeuken is een deur naar de tuin. 

De toiletruimte is betegeld en voorzien van zwevend toilet en fonteintje.

Eerste verdieping

Via de stijlvolle trap komen we op de overloop op de eerste verdieping. Hier vinden we 3 slaapkamers, de badkamer en een separate toiletruimte. 
De eerste slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Deze kamer heeft een erker aan de voorzijde en kijkt uit op de straat met aan de overkant volop groen. Deze slaapkamer is 4.18 x 3.81 m. Aan de achterzijde liggen nog twee kamers, waarvan de eerste 3.98 x 3.81 m. De tweede kamer is ca. 10 m² en heeft inbouw muurkasten.  Beide kamers kijken uit over de tuin. 
De slaapkamers hebben hoge plafonds, behang op de wanden en een mooie laminaatvloer die over de hele verdieping is door gelegd. Aan de voorzijde van de woning is de badkamer. Deze heeft een ligbad, doucheruimte en wastafel.  De ruimte is betegeld.

Tweede verdieping

Via de vaste trap komen we op de tweede verdieping. Hier zijn nog twee slaapkamers terug te vinden en een bergruimte. 
De eerste slaapkamer heeft twee Velux ramen. Deze ruimte ligt onder een schuine dak met een hoogste punt van 3.60 m.  Deze ruimte heeft een plankenvloer. Hier zijn tevens de originele spanten terug te zien.  Een luik in het plafond geeft toegang tot de vliering met extra bergruimte. 
Vanuit deze eerste slaapkamer is een deur naar de tweede slaapkamer. Deze tweede slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning en heeft een ruime dakkapel en ook een plankenvloer. Vanuit deze kamer is nog een deur naar een aparte berging met vliering. In deze ruimte is tevens de CV-ketel terug te vinden (eigendom 2020).

Overige verdiepingen

Vanuit de hal leidt een trap naar de kelderruimtes. Dit zijn twee ruimtes, met een hoogte van ca. 2 meter, geschikt als provisiekelder.

Tuin

De tuin ligt op het Noordoosten, maar door de lengte van de tuin en de open ligging is er altijd een plek in de zon te vinden. De tuin is sfeervol en onder architectuur aangelegd. Aan de achterzijde is een achteringang van de tuin. 

De tuin heeft veel privacy en kijkt uit op het groen. 
Er is sprake van recht van overpad aan de achterzijde. Zowel met fiets als ook met de auto is hierdoor de tuin te bereiken.

Bijzonderheden

* de woning heeft houten kozijnen, grotendeels voorzien van dubbel glas en deels (slaapkamers) voorzien van rolluiken;
* vrij en groen uitzicht vanuit de tuin; 
* recht van overpad aan de achterzijde.

Kenmerken