Beschrijving

Wonen in het stadscentrum van Heerlen heeft een nieuwe betekenis in dit, in 2004 gerealiseerde stadsdomein: "klein Vaticaan". 
Midden in de bruisende stad, maar toch op een sfeervolle, ruimtelijke en rustige locatie. De kreet "resideren in een stadsdomein"komt hier volledig tot zijn recht. Het gebied is mooi ingericht en er is veel aandacht aan de inrichting van de binnenpleinen. Verschillende groengebieden en een speelse indeling van het terrein met hoogteverschillen zorgt voor sfeer, maar zeker ook voor rust en veiligheid. Het binnengebied is autovrij. 
Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage. Daarnaast is in dit gebied ook goed gedacht aan rolstoelgebruikers. 

Dit luxe appartement is een van de top-appartementen van een 12-verdiepingen tellend appartementsgebouw, gebouwd op het dak van een parkeergarage. 

Dit statige gebouw valt vooral op door de grote variatie in woningindelingen en het geringe aantal appartementen per verdieping. 
Het uitzicht vanaf de appartementen is adembenemend en strekt zich uit over de binnenstad van Heerlen en het Aambos. We spreken hier van hele ruime en luxe appartementen. Dit appartement bevindt zich op de vijfde verdieping en heeft een ruim, inpandig balkon aan de Putgraaf. Dit balkon is op het Zuiden georiënteerd. 

* luxe appartement op de vijfde verdieping;
* royale, lichte woonkamer met open, luxe keuken;
* inpandig balkon op het Zuiden;
* twee slaapkamers met veel lichtinval;
* nette badkamer met douche en bad; 
* totaal gebruikersoppervlakte incl. balkon: 146 m²

Indeling

Parterre:
Gezamenlijke entree met bellentableau en brievenbussen. Vanuit deze hal is toegang tot het trappenhuis en de liften.  Hier bevindt zich tevens een  berging van 6 m² behorende bij dit appartement. Met een video-intercom is te zien wie er voor de deur staat en met een elektrische deuropener kan toegang worden verschaft naar de centrale hal.

Eerste verdieping

Op de vijfde verdieping zijn twee appartementen. Bij binnenkomst in het appartement komen we in een royale hal. Van hieruit is toegang tot de twee slaapkamers, de badkamer, de woonkamer en de toiletruimte.

We zien al gelijk de tegelvloer in de hal, voorzien van vloerverwarming. Deze natuurstenen vloer is terug te vinden in het hele appartement. De woonkamer bevindt zich aan de straatzijde van de het complex. We zien hier veel lichtinval door de grote raampartij en de schuifpui naar het inpandige balkon. Ook aan de andere zijden zijn diverse ramen, waardoor dit appartement een heerlijk, zonnig appartement is. Vanuit de woonkamer komen we in de open keuken. Een keuken met spoeleiland. Deze keuken heeft een composiet werkblad en is voorzien van de navolgende apparatuur: keramische kookplaat (4 pits), afzuiginstallatie, combi-oven magnetron en koelkast. In het spoeleiland is een dubbele spoelbak voorzien en een vaatwasser. Woonkamer en open keuken hebben een gezamenlijk oppervlakte van maar liefst 76 m². 

Vanuit dit deel van de woonkamer is een schuifpui naar het inpandige balkon van ruim 12 m². Heerlijk op het Zuiden. 

Vanuit de keuken is toegang tot de berging|bijkeuken. Hier zijn de witgoedaansluitingen voorzien. Bovendien vinden we hier de CV-combi ketel en de mechanische ventilatie ten behoeve van de keuken, badkamer, toiletruimte en de berging op de verdieping. Deze ruimte is 3.58 x 2.21 m groot. 

De slaapkamers zijn respectievelijk ca. 17 en 12  m².  De grootste slaapkamer geeft uitzicht op de binnenplaats en het centrum van Heerlen. Deze slaapkamer is 5.15 x 3.25 m groot. Een grote raampartij zorgt voor veel lichtinval. 
Naast deze slaapkamer ligt de badkamer. Deze ruimte is ca. 7,5 m² (3.48 x 2.13 m) en is voorzien van een bad, douche, wastafelmeubel en toilet. De ruimte is voorzien van vloerverwarming, maar voor wat extra warmte is hier tevens een elektrische wandradiator. 
De tweede slaapkamer is 2.48 x 3.36 m en bevindt zich aan de zijkant van het appartement. 
De geheel betegelde toiletruimte is voorzien van zwevend toilet en fonteintje.

Balkon

Het balkon is zuid-gericht en is 4.48 x 2.52 m. Het is een inpandig balkon waar het heerlijk zitten is.

Bijzonderheden

* goed geïsoleerd appartement;
* appartement geheel voorzien van tegels met van vloerverwarming;
* de woning is volledig voorzien van hardhouten kozijnen met HR ++ beglazing.

Kenmerken